Ruim 8 jaar Frankrijk; mooi, lekker, leuk en boeiend land. Gedurende deze periode hebben we voldoende meegemaakt, geproefd en gezien om dit 'ns te delen. Daarom een blog met een recept, een wijntip, een wetenswaardigheidje of een (al dan niet kritische) kijk op dit dit heerlijke Zuidfranse leven...

vrijdag 2 september 2011

De linker arm...

Viel me laatst op. Van veel Zuidfranse mannen is de linkerarm in de zomer bruiner dan de rechterarm. Allerlei gedachten gaan dan in het rond.

Totdat ik het vanochtend zag!

Voor een lokaal stukje autoverkeer is de aanslingertijd van de gemiddelde 'clim' (=A/C) van de auto te lang en te lawaaierig om de gewenste koelte te verschaffen. Gevolg is dan dat de raampjes vol open gaan om middels (warme) luchtverplaatsing door de auto toch enig verkoeld gevoel te krijgen.

Om eea nog wat statuur te geven, bungelt de linkerarm veelal losjes langs het portier; zonnetje erop; et voilà: De bruine arm is geboren!

Enig zelfonderzoek leert me dat ik er zelf inmiddels ook 'last' van heb. Esthetisch gezien is het dan ook wellicht beter als t maar gauw winter gaat worden;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten