Ruim 8 jaar Frankrijk; mooi, lekker, leuk en boeiend land. Gedurende deze periode hebben we voldoende meegemaakt, geproefd en gezien om dit 'ns te delen. Daarom een blog met een recept, een wijntip, een wetenswaardigheidje of een (al dan niet kritische) kijk op dit dit heerlijke Zuidfranse leven...

dinsdag 31 januari 2012

Wintertijd; klustijd...

Weer veel te lang geleden, ik weet 't.
Hoe dat komt?
Eind oktober loopt ons seizoen op z'n eind en denken veel mensen dat we 't dan lekker rustig hebben.
Aan de ene kant klopt dat aardig; geen (betalende) gasten en merendeels van de tijd de 10 hectares voor onszelf.
Aan de andere kant is de rust relatief. De wintermaanden vliegen net zo snel voorbij als de zomermaanden (Logisch, maar toch).
Na een flinke opruim- en zwembadafdekslag zijn we dit najaar 10 dagen in Zuid Spanje geweest. Beetje zelf toeristen. Na de vele tapas, sherry's, cerveza's en vino's ( Allemaal avec modération, natuurlijk duh), was het bij terugkeer puin ruimen geblazen. Een mintornado had begin november behoorlijk huisgehouden in de buurt en daar wij in diezelfde buurt wonen, dus ook hier. Hakken en zagen dus.
Half december zijn we voor 2 weken naar NL geweest. Veel vrienden en familie gezien en gesproken en sinds een aantal jaar weer 'n keer het jaar in Nederland gewisseld.
Naast de administratie (boekingen voor 2012) zijn we begonnen met het winterklusprogramma. Schuren, schilderen, snoeien, kitten, zagen en timmeren tot de zon onder gaat.
We willen nog flink wat aanpakken en zijn daarom blij dat ons idee van "Maart = Klusmaand" ( Gasten, famillie en vrienden zijn uitgenodigd of ze in ruil voor accommodatie ons willen komen helpen) aansloeg. Flink wat bereidwillige en handige handjes mogen we in maart verwelkomen.

Volgende week gaan we onze batterij nog even opladen en gaan na op de Fiets- en Wandelbeurs Vlaanderen (Mechelen) van 18 en 19 februari aanstaande, te hebben gestaan, weer met volle zin aan de bak richting het komende seizoen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten